Over Bas

Bas van Peijpe schrijft scenario’s en sketches voor kinderen en grote mensen met een jonge geest. Zijn werk is te zien in programma’s als Sesamstraat, Het Sinterklaasjournaal, Studio Snugger en Het Klokhuis. Daarnaast schrijft hij over theater en werkt hij als dramaturg.

 

Bas werd geboren in 1973 in Heemskerk en groeide op in Castricum, tussen de polder en de duinen. In 1993 verhuisde hij naar Amsterdam om Geschiedenis te studeren. Na zijn studie werkte hij als kelner (kort), historicus (heel kort) en secretaresse (echt waar). In 1999 maakte hij zijn eerste cabaretvoorstelling en in 2001 schreef hij zijn eerste sketch voor Sesamstraat. In 2004 ging hij alsnog Theaterwetenschap studeren, richting dramaturgie.

 

Als Bas niet aan het werk is, bakt hij taarten, speelt hij gitaar of probeert hij te winnen met een potje Dominion of Kolonisten. En anders is hij wel te vinden op Terschelling (vooral tijdens Oerol), in de Ardennen (op de fiets) of in de Noorse wildernis (te voet). Bas woont in Haarlem met de drie liefste meisjes van de hele wereld: zijn vrouw Katrijn en zijn dochters Fieke en Jet.